Devet poena Nurkića u porazu od Rocketsa, Mirza povrijeđen

NBA liga

Devet poena Nurkića u porazu od Rocketsa, Mirza povrijeđen

Protekle noći u NBA ligi odigrano je sedam utakmica, a Denver Nuggetsi su upisali svoj 13. poraz u sezoni, a kao gosti poraženi su u Toyota Centru u Houstonu od domaćih Rocketsa sa 108:96. 

Sjajni mladi bh. centar Jusuf Nurkić u ovome susretu dobio je značajnu minutažu, a za nešto više od 18 minuta igre ubacio je devet poena, te upisao pet skokova, od čega dva u napadu. Ipak, Nuggetsi nisu imali šanse,pogotovo kad Howard ubaci 26, Motiejunas 25, a Harden 24 poena. Najefikasniji u ekipi iz Denera bio je Arthur sa 20 poena.

Svakako je najzanimljiviji duel bio onaj između Philadelphia 76ersa i Memphis Grizzliesa, u kojem su nakon produžetaka slavili gosti rezultatom 120:115. Conley je sa 36 ubačaja predvodio Memphis, 24 poena ubacio je Randolph, dok je Marc Gasol brojao do 18. U redovima domaćih Convington je postigao 24 poena, ali 21. poraz u sezoni bio je neizbježan.

Brooklyn Netsi u čijim redovima nije bilo kapitena košarkaške reprezentacije BiH Mirze Teletovića su kao gosti ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv Hornetsa, a rezultat je na kraju slavio 87:114 u korist ekipe našeg reprezentativca. Najefikasniji igrač na utakmici bio je Joe Johnson sa 22 poena, dok je Williams ubacio četiri manje.

Seriju od dva poraza u nizu ekipa Portlanda prekinula je na gostovanju kod Indiane. Trail Blazersi su trijumfovali sa deset poena razlike (85:95), a Watson u redovima domaćeg sastava bio je najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena. U sastavu gostiju najučinkovitiji je bio Aldridge sa 19 poena, dok je Lillard ubacio jedan manje.

Zanimljivo je bilo i u meču Orlando Magic - Atlanta Hawks, a šut sa zvukom sirene za pobjedu domaće ekipe rezultatom 100:99 pogodio je Tobias Harris.

Rezultati:
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 87:114
Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 85:95
Orlando Magic - Atlanta Hawks 100:99
Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 11:106
Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 115:120 (nakon produžetaka)
Houston Rockets - Denver Nuggets 108:96
Sacramento Kings - Detroit Pistons 90:95

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.