Efes Pilsen u “Pioniru”
Milenko Tepić, play Partizana

Košarkaška Euroliga, 6. kolo

Efes Pilsen u “Pioniru”

Šest mečeva 6. kola košarkaške Eurolige igraće se u srijedu. Derbi je u “Pioniru” gdje će Partizan ugostiti turski Efes Pilsen. Beograđani su ispustili pobjedu i u Istanbulu kada su praktično imali bodove u džepu, ali su na kraju morali priznati poraz.

No, nema sumnje da su izabranici trenera Duška Vujoševića u stanju ostvariti trijumf kojim bi ostali u trci za plasmanom u “Top-16” gdje im je objektivno i mjesto.

Grčki Oyimpiacos ne bi trebao da ima problema protiv Air Avellina, kao ni španska Unicaja na gostovanju Le Mansu, timu koji nije osjetio slast pobjede. Prokom, našeg Alekseja Nešovića, imaće težak zadatak da zaustavi Sienu Montepaschi za koju uspješno nastupa bh. reprezentativac Henry Domercant.

PAROVI
Grupa A
Olimpiacos - Air Avellino, Le Mans - Unicaja

Grupa B
Prokom Trefl - Siena Montepaschi

Grupa D
Panionios - Real Madrid
Partizan - Efes Pilsen
Armani Jeans - CSKA Moskva

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.