Fantastična partija Lillarda za pobjedu Portlanda
Foto: EPA

Blazersi ubjedljivi protiv Utaha

Fantastična partija Lillarda za pobjedu Portlanda

D. Rakanović

Portland Trail Blazersi ubjedljivo su savladali Utah Jazz sa 101:86 i ostvarili bitan trijumf u borbi za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje na Zapadu. 

Do kraja sezone im je potreban još samo jedan trijumf za plasman u play-off ili da Denver izgubi narednu utakmicu koju igra u nedjelju protiv Oklahome. 

Blazersi su u svom Moda Centru kontrolisali cijelu utakmicu i stigli do zaslužene pobjede. Fenomenalnu partiju noćas je imala zvijezda Blazersa Damian Lillard sa 59 postignutih poena, a od toga je postigao devet trojki. (Sl. bacanja 14/16, 2 pts 9/20, 3 pts 9/14).

Lillard je postavio rekord karijere, a isto tako je oborio rekord franšize po broju postignutih poena u jednoj utakmici.

Portland je bolje ušao u utakmicu i već nakon nekoliko minuta igre imao dvocifrenu prednost. Do kraja prvog perioda Blazersi su imali 14 poena (34:20) prednosti. Ipak, Utah se budi u drugom periodu i smanjuju zaostatak na poluvremenu na samo šest poena (48:42). U trećoj četvrtini, Blazersi opet odlaze na dvocifrenu razliku i prelamaju utakmicu. U posljednjem periodu Utah je pokušavala da smanji zaostatak, ali je Portland odbijao napade Jazzera i lagano priveo utakmicu kraju.

Zanimljivo da osim Lillarda jedini dvocifreni igrač je bio Maurice Harkless sa 12 poena.

Kod Utaha se istakao Gordon Hayward sa 21 poenom. Joe Johnson je ubacio 13, koliko je postigao i Rudy Gobert, a Francuz je dodao i 11 skokova. 

Portland nakon ove pobjede ima omjer 40:40 i nalazi se na osmom mjestu na Zapadu, dok devetoplasirani tim Denver ima dvije pobjede manje, ali i utakmicu manje. 

Portland do kraja sezone igra na domaćem parketu protiv San Antonija i New Orleansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi