Francuzi dobili veliko pojačanje pred duele s BiH
Foto: EPA

Boris Diaw potpisao za Levallois

Francuzi dobili veliko pojačanje pred duele s BiH

Proslavljeni francuski košarkaš Boris Diaw nije "okačio patike o klin", već je u 35-godini pronašao novi angažman, te je postpisao ugovor s Levallois Metropolitansom (nekadašnji Paris-Levallois).

Iskusni krilni centar je nakon 14 godina napustio NBA ligu, te se vratio domovinu. On je prošle sezone igrao za Utah Jazz. Ugovor s ovom ekipom mu je istekao po završetku prethodne sezone, a kako nije uspio pronaći novi NBA klub, odlučio se za Levallois.

Kako u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo košarkašima koji nastupaju u NBA ligi i Euroligi nije dozvoljeno da nastupaju za državne timove, reprezentacija francuske je dobila, potencijalno, veliko pojačanje, s obzirom da Diaw kao član Levallois ima pravo nastupa za Trikolore.

Podsjetimo, Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Mundobasket očekuju dueli upravo s Francuskom.

Boris Diaw je u svojoj profesionalnoj karijeri nastupao za Pau Orthez, Atlanta Hawkse, Phoenix Sunse, Charlotte Bobcatse, San Antonio Spurse, Utah Jazz, te Bordeaux, za vrijeme NBA lockouta 2011. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi