Fredette predvodi najbolju petorku

Izabrane najbolje petorke NCAA lige

Fredette predvodi najbolju petorku

Pred početak Final Foura u Houstonu izabrana je najbolja petorka NCAA lige - All American team. Među pet najboljih će biti samo jedan igrač koji je izborio Final Four. 

Košarkaš Connectucuta Kemba Walker će jedini narednog vikenda igrati u Houstonu, dok su pored njega u petorku još izabrani Jimmer Fredette iz Baylora, Nolan Smith iz Dukea, Jared Sullinger iz Ohia i JaJuan Johnson iz Purduea. 

Jimmer Fredette je ove sezone imao prosjek od 28.5 poena po meču i postao je nakon Dannyja Aingea prvi igrač BZU-a koji je izabran u najbolju petorku sezone. 

Nolan Smith iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Dukea (21.3 poena, 4.6 skokova), ali nije uspio odvesti svoju ekipu do Final Foura. Tu su još Jared Sullinger iz Ohia, koji je imao prosjek 17.2 poena i 10.1 skok, te JaJuan Johnson iz Purduea sa 23.5 poena, 5.3 skoka i 4.3 asistencije. 

U drugu petorku su izabrani Marcus Morris iz Kansasa, Derrick Williams iz Arizone, Ben Hansbrough iz Notre Damea, Jordan Taylor iz Wisconsina i Kawhl Leonard iz San Dijega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.