Gordić i Kikanović raspoloženi u prijateljskom duelu

Cedevita bolja od Eniseya

Gordić i Kikanović raspoloženi u prijateljskom duelu

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras u prijateljskom susretu ruski Enisey 71:66, a u obje ekipe su izuzetne partije odigrali bh. košarkaši Nemanja Gordić i Elmedin Kikanović.

Cedevita je od prve minute kontrolisala ovaj meč. Dobrom odbranom su zaustavili Enisey na samo 13 poena u prvoj dionici, nakon koje su imali četiri poena prednosti (17:13).

Do poluvremena je Cedevita povećala prednost. Na odmor se otišlo sa deset razlike u korist zagrebačkog kluba (37:27).

Uspio je Enisey da se vrati u trećoj dionici (52:47), ali iako su DJ Cooper i Sava Lešić vraćali trojkama Enisey u igru, Cedevita je na kraju došla do sigurne pobjede.

Miro Bilan i Fran Pilepić sa po 16, te Nemanja Gordić sa 14 poena su predvodili Cedevitu do trijumfa, dok je kod Eniseya Elmedin Kikanović bio najefikasniji sa 15 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.