Gravelines u polufinalu, Khimik izborio majstoricu

Odigrane druge utakmice četvrtfinala EuroChallengea

Gravelines u polufinalu, Khimik izborio majstoricu

Odigrana su dva susreta četvrtfinala FIBA-inog EuroChallengea. Gravelines se plasirao u polufinale, dok je Khimik izborio majstoricu. 

Ukrajinski Khimik večeras je na svom terenu dočekao Oldenburg. Domaćinu je bio potreban trijumf kako bi izborio treću utakmicu. Ukrajinici su tako i ušli u susret, bili su bolja ekipa tokom prvih deset minuta, te su ovaj period igre riješili u svoju korist rezultatom 19:10. U nastavku su gosti nešto bolja ekipa, ali Khimik na odmor odlazi sa vodstvom 33:27. 

 

U prvih deset minuta nastavka vidjeli smo igru koš za koš, a gosti su bili za nijansu bolji, pa su u odlučujuću četvrtinu ušli sa tri poena zaostatka. Khimik je ipak sačuvao prednost do kraja susreta, te je izborio treću utakmicu, pobjedom 66:61.

 

Kataja je na svom parketu dočekala francuski Gravelines. Domaćinu je bio potreban trijumf, kako bi mogao izboriti treći susret. Gosti su ipak bolje ušli u utakmicu, te su nakon prvih deset minuta imali prednost 26:19. U drugoj četvrtini potpuno druga slika na terenu. Domaćin je zaigrao bolje, te je na odmor otišao sa četiri poena viška. 

 

Gosti su željeli riješiti sve dileme u večerašnjem susretu, pa su u trećoj četvtini preokrenuli i došli i do pet poena viška. Nije se domaćin predavao, a Francuzi su u posljednjih deset minuta ušli sa vodstvom 69:68.  

 

Nakon 40 minuta nije bilo pobjednika, pa je susret otišao u produžetak. U dodatnih pet minuta nije bilo pobjednika, pa je susret otišao u novi produžetak. Na kraju je ipak do pobjede stigao gost, te je izborio polufinale. Rezultat je bio 102:98.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.