Halperin tricom u zadnjoj sekundi donio pobjedu Hapoelu

Valencia i Unics pred polufinalom

Halperin tricom u zadnjoj sekundi donio pobjedu Hapoelu

Večeras su odigrane i preostale tri utakmice četvrtfinala košarkaškog Eurocupa. 

Najviše uzbuđenja bilo je u Jerusalemu gdje ej Hapoel sa 81:78 savladao Nizhny. Rusi su imali neriješen rezultat sekundu prije kraja, a onda je Yotam Halperin pogodio tricu za pobjedu Hapoela koji s tri poena ide na revanš u Novgorod. 

Yotam Halperin je sa 17 poena predvodio Hapoel do pobjede, Derwin Kitchen je postigao poen manje, dok su Primož Brezec i Dijon Thompson sa po 21 poenom bili najbolji kod Nizhnyja. 

Unics Kazan je u Ankari odradio dosta posla na putu prema polufinalu. Ruski klub je razbio domaći Kolejliler sa 81:68 najviše zahvaljujući Chucku Eidsonu koji je ubacio 21 poen. Kod domaćina je prvo ime bio Clay Tucker sa 23 poena. 

Još bolji posao je napravio Velimir Perasović sa Valencijom. Valencia je na domaćem parket slavila uvjerljivu pobjedu protiv Albe iz Berlina sa 86:54. Justin Doellman je sa 33 poena odigrao fantastičnu utakmicu za Valenciju, dok je David Logan sa 12 poena bio jedina svijetla tačka kod Albe. 

U četvrtom četvrtfinalnom meču Budivelnik je sinoć na domaćem parketu u Kijevu savladao Crvenu zvezdu sa 82:79. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.