Hrvatska se revanširala Srbiji

Na turniru u Londonu

Hrvatska se revanširala Srbiji

A. Beganović

Na košarkaškom turniru koji se igra u Londonu reprezentacija Hrvatske pobijedila je Srbiju (83:71).

Izabranici Josipa Vrankovića revanširali su se izabranicima Dušana Ivkovića za nedavni poraz u Sloveniji.

Tokom prve četvrtine reprezentacije su se smjenjivale u vodstvu, da bi u drugom periodu igre Hrvatska bila bolja, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 44:36.

Početkom treće četvrtine izabranici Dušana Ivkovića su zaprijetili (48:46), no Hrvatska brzo odgovara i u posljednji period ulazi sa viškom od deset poena (62:52).

Početkom posljednje dionice igre sve je bilo riješeno. Hrvatska je otišla na velikih 15 razlike (67:52) i rutinski je do kraja sačuvala prednost.

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Simon sa 17, te Tomić sa 13 i Draper sa 12 poena, dok su Teodosić sa 18, te Mačvan i Krstić sa po 10 poena bili najefikasniji kod Srbije.

Pripremni turnir u Londonu, 1. kolo:

Hrvatska - Srbija 83:71

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.