Ikonić dobar, ali poražen
Goran Ikonić igra u dobroj formi

Eurochallenge Cup

Ikonić dobar, ali poražen

Večeras su odigrane utakmice četvrtog kola Eurochallenge cupa za košarkaše. Od naših igrača najbolju utakmicu je odigrao Goran Ikonić, a solidni su bili i Radojević, Gordić, Krasić i Damjanović, ali je većina njih ostala bet bodova u ovom kolu.

Budućnost je poražena u Morači od Gravelinesa rezultatom 82:74, a Nemanja Gordić je upisao 5 poena, 4 asistencije i 4 skoka, dok je Juan Edwards sa 20 poena bio najefikasniji kod pobjedničkog tima.

Aleksandar Radojević je sa 8 poena i 2 skoka sudjelovao u u domaćoj pobjedi svoga Apoela nad francuskim Strasbourgom 85:83.

Cedevita je u Zagrebu ubjedljivo slavila protiv Proteasa (100:82). U pobjedničkom timu je Bariša Krasić imao 5 poena i 8 skokova, a najbolji je bio Andrija Žižić sa 28 poena i 12 skokova, dok je Marino Baždarić dodao 22 poena.

Goran Ikonić je postigao 17 poena u domaćem porazu svog Donezska od Liegea rezultatom 81:89, dok je kod pobjednika Andrija Stipanović imao 12 poena i 5 skokova.

FMP je upisao četvrtu pobjedu protiv Aalstara rezultatom 90:77, a najbolji je bio Bojan Radetić sa 21 poenom, dok je Banvit slavio u gostima protiv Rige rezultatom 85:78 uz odličnu igru bivšeg centra Bosne Lancea Williamsa (22 poena, 4 skoka).

Davor Lamešić je imao 2 poena, 2 skoka i 3 asistencije u domaćoj pobjedi njegovog Raiffeisena nad Tartu Rockom 64:60.

Zagreb je sa 71:61 bio bolji od Kijeva uz sjajnu partiju Krunoslava Simona koji je postigao 29 poena, a Ante Tomić je dodao 18 poena i 16 skokova. Aleksandar Damjanović je upisao 14 poena i 5 skokova u gostujućem porazu svog Keravnosa protiv Roannea rezultatom 96:74.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.