Ikonić se pobjedom oprostio od VTB lige

VTB United liga

Ikonić se pobjedom oprostio od VTB lige

M. Skaka

Pobjedom nad VEF Rigom 96:80, Donjeck našeg gorana Ikonića oprostio se od daljeg takmičenja u VTB United ligi.

Ikonić je u susretu sa latvijskom ekipom na parketu proveo 25 minuta i ubacio 9 poena uz slab šut iza linije 6,25 (2/7).

Liga koja okuplja najbolje klubove Istočne Evrope (Rusija, Ukrajina, Litvanija, Latvija i Estonija) ulazi u završnu fazu u kojoj za Ikonićev Donjeck koji je trećeplasiran u svojoj grupi neće biti mjesta. U Final Fouru igraće UNICS Kazan, Khimki, Žalgiris i CSKA.

Vrijedi spomenuti i to da je najbolji strijelac grupne faze ovog veoma kvalitetnog takmičenja Bosanac sa slovenskim pasošem i bivši centar KK Bosna, Rizvić Hasan koji je u prosjeku ubacivao po 20 poena po utakmici za svoj Azovmaš. Slijede ga Marko Popović (UNICS), Marcus Brown (Žalgiris), Krešimir Lončar (UNICS), te Renfroe Alex (VEF).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.