Đilas podnio ostavku

Novi izbori 15. decembra

Đilas podnio ostavku

KSS ostao je bez predsjednika nakon što je Dragan Đilas podnio ostavku na ovu funkciju.

On je ovu odluku saopštio na redovnoj sjednici najvišeg košarkaškog tijela u Srbiji.

"Smatram najiskrenije da je došlo vrijeme da na ovo mjesto dođe novi čovjek, sa novim idejama, da nastavi ono što smo počeli prije šest godina i da se srpska košarka razvija sa tim. Ne postoji zaista nikakav drugi razlog. Moji saradnici znaju da sam o tome pričao i prije šest mjeseci. Mislim da je, poslije svega što smo uradili, sada pravi trenutak", rekao je Đilas, koji je na čelo Saveza došao 2011. godine.

Izbori u Košarkaškom savezu Srbije trebali bi biti održani 15. decembra, a za sada nema kandidata za novog predsjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi