Irving MVP, Teodosić i Gasol u petorci Mundobasketa
Foto: EPA

Na tek završenom Mundobasketu

Irving MVP, Teodosić i Gasol u petorci Mundobasketa

E. Škorić

Kyrie Irving proglašen je za najkorisnijeg igrača tek završenog Svjetskog prvenstva u Španiji.

Irving je sa statistikom 12.1 poena, 2.6 skokova i 3.6 asistencija proglašen najboljim igračem na Mundobasketu kojeg je s lakoćom osvojila američka selekcija.

Upravo Irving predvodu petorku Mundobasketa, a svoje mjesto u najboljem timu zauzeo je i sjajni srbijanski play Miloš Teodosić. Pored njih, u petorci su se našli španski centar Pau Gasol, francuski krilni igrač Nicolas Batum, te Kenneth Faried, krilni centar SAD-a.

Podsjetimo da su Sjedinjene Američke Države sa 129:92 pobijedile Srbiju večeras u finalu, a da je Francuska pobjedom nad Litvanijom stigla do trećeg mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.