Iskusni Slovenac ostao bez angažmana u NBA ligi
Foto: EPA

Pistonsi otpustili Benu Udriha

Iskusni Slovenac ostao bez angažmana u NBA ligi

Detroit Pistonsi su saopštili da su raskinuli saradnju sa iskusnim 35-godišnjim bekom Benom Udrihom, a kao glavni razlog se navodi želja franšiže za finansijskom fleskibilnošću.

Nakon raskidanja ugovora sa Udrihom, Pistonsi sada imaju 14 košarkaša pod ugovorom u svom rosteru.

Udrihov odlazak je, navodno, teško pao igračima Pistonsa, s obzirom da je iskusni Slovenac bio omiljen u među kolegama, ali i trenerskim osobljem.

"Još uvijek mi je teško jer volim tog momka, kao i svi ostali. Dobar momak, zna igrati, uvijek pomaže mlađim momcima i podučava ih", poručio je trener Pistonsa Stan van Gundy, pa dodao:

"Momci razumiju da je to sve posao, ali, u isto vrijeme, on je bio neko koga su zaista voljeli...Uvijek je teško kada ode neko takav."

Beno Udrih je prošle sezone, u dresu Pistonsa, u prosjeku bilježio 5.8 poena i 3.4 asistencije, ali nije nastupao za Detroit u pripremnim utakmicama za novu sezonu. 

Slovenački košarkaš je osim za Detroit, u svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri nastupao još za Hopsi Polzelu, Union Olimpiju, Maccabi Tel Aviv, Olimpiju Milano, Avtodor Saratov, San Antonio, Sacramento, Milwaukee, Orlando, New York, Memphis i Miami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi