Jordan Theodore igra za Makedoniju

Pojačanje za Makedonce

Jordan Theodore igra za Makedoniju

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Makedonije dobila je pojačanje pred nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Kao i naša selekcija, Makedonci su imali izuzetno lošu prošlu godinu, te su prinuđeni da se kroz pretkvalifikacije pokušaju domoći kvalifikacija za Mundobasket.

U grupi s Kosovom i Estonijom ne bi trebali imati problema, a da se Košarkaški savez se potrudio da se i dodatno osigura, pa je angažovan novi Amerikanac.

Radi se o dobro poznatom imenu. Za Makedonce će igrati Jordan Theodore, razigravač turskog Banvita.

Radi se o zaista fantastičnom košarkašu koji je ove sezone postao MVP Lige prvaka i turskog Kupa i sigurno je da će predstavljati veliko pojačanje za Makedonce.

Ova selekcija pretkvalifikacije otvara utakmicom protiv Kosova 2. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi