Jusuf Nurkić ponovo briljirao!

Pobjeda Nuggetsa, Nurkić sjajan

Jusuf Nurkić ponovo briljirao!

M. Šljivak

Jusuf Nurkić odigrao je večeras u New Orleansu još jednu fantastičnu utakmicu u NBA ligi.

Denver Nuggetsi su savladali Pelicanse rezultatom 93:85, a Nurkić je u ovom susretu briljirao.

Nakon uvodnih minuta u kojima se igralo koš za koš, Denver zahvaljujući sjajnom Nurkiću, kao i šutevima iz vana stvara 11 poena prednosti nakon prve dionice (28:17).

Održavao je tim iz Colorada stečenu prednost u drugoj dionici. Imali su u jednom trenutku i 16 poena prednosti, a na odmor se otišlo sa plus 10 u korist Nuggetsa, 49:39. 

Nurkić je prvo poluvrijeme završio bez promašaja iz igre (6 od 6) uz 13 poena i osam skokova.

Pelicansi su se probudili u trećoj dionici. Na krilima Anthonyja Davisa i Tyrekea Evansa su doveli utakmicu u potpuni egal. Nakon tri dionice rezultat je bio neriješen, 70:70.

Nuggetsi su u posljednjoj dionici konstantno vodili. Međutim, nisu uspijevali da prelome utakmicu, te se ušlo u neizvjesnu završnicu. Denver je ipak uspio da slomi domaće u završnici, te su stigli do pobjede u ovom susretu.

Jusuf Nurkić je odigrao fantastičan meč. Ubacio je 15 poena, imao je i devet skokova za nepunih 29 minuta na parketu.

Aaron Afflalo je kod Nuggetsa ubacio 20 poena, dok je kod Pelicansa Anthony Davis imao double-double učinak od 24 poena i 12 skokova, a Tyreke Evans je imao sjajno veče sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.