Kikanović ponovo odličan, Enisey poražen

Sjajan nastup Kikanovića

Kikanović ponovo odličan, Enisey poražen

M. Šljivak

Četvrti uzastopni poraz u VTB ligi doživjela je ekipa Eniseya. Ruski tim je u 16. kolu poražen na svom parketu od VEF Rige 88:81 uz ponovo odličan nastup Elmedina Kikanovića.

Uvodni minuti utakmice su bili dosta izjednačeni. Prvu osjetniju prednost imao je Enisey (16:10), ali je nakon prve dionice rezultat bio izjednačen (19:19).

Vodio je Enisey cijelim tijekom prve četvrtine. Imali su i 11 poena prednosti u jednom trenutku, a na odmor su otišli sa pet poena prednosti (42:37)...

Domaći tim je imao vodstvo i u trećoj dionici. Ipak, iako sa samo jednim poenom prednosti su ušli u posljednju dionicu (67:66), a VEF u posljednjih nekoliko minuta stižu do preokreta.

Serijom od 11:2 u finišu su preokrenuli rezultat u svoju korist, te je tim iz Rige došao do pobjede.

Elmedin Kikanović je u ovom susretu ponovo bio odličan. Ubacio je 15 poena uz sedam skokova za 23 minute. Pavel Sergeev je ubacio 18 za Enisey, dok je Zakis za VEF ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.