Kinezi se nakon fudbalera okreću i dovođenju košarkaša

Ogromne ponude za igrače iz Evrope

Kinezi se nakon fudbalera okreću i dovođenju košarkaša

M. Šljivak

Fudbalski klubovi iz Kine su u posljednjih nekoliko godina nevjerovatnim novčanim ponudama privukli najbolje igrače svijeta.

Veliki broj veoma kvalitetnih fudbalera iz Evrope odlučili su se na odlazak u Kinu zbog ogromnog novca, a njihovim stopama će kako stvari stoje krenuti i košarkaši iz najboljih evropskih timova.

Bogatu ponudu za nastup u kineskom prvenstvu je dobio grčki košarkaš Loukas Mavrokefalidis.

Nekadašnji košarkaš AEK-a je trenutno slobodan igrač, ali vjerovatno to neće još dugo biti, jer je od nepoznatog kineskog kluba dobio ponudu od 200.000 dolara mjesečno za nastup u CBA ligi.

Ovo je ponuda koja je itekako privlačna svim evropskim košarkašima i vjerovatno ćemo 32-godišnjeg košarkaša uskoro vidjeti u dresu nekog tima iz Kine.

Ova zemlja je već dugo i rezervna opcija za američke košarkaše koji se ne mogu izboriti za ugovore u NBA ligi, a kinesko prvenstvo je iz godine u godinu sve jače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti