Kupchak: Moguće je da Gasol ostane u Lakersima

Kupchak: Moguće je da Gasol ostane u Lakersima

Zbog problema sa vrtoglavicom Lakersi u posljednje tri utakmice regularnog dijela NBA sezone neće moći računati na Paua Gasola.

Međutim, postoji mogućnost da Gasol više i ne zaigra za Lakerse, jer na kraju sezone postaje slobodan igrač i može napustiti klub. Generalni menadžer kluba iz Los Angelesa, ipak, želi zadržati Španca u klubu.

"Zainteresovani smo da zadržimo Gasola. Ne vidim zašto ne bismo bili zainteresovani. Pa on je budući član „Kuće slavnih“. Ali vidjećemo kako će se odvijati situacija sa ponudama kada postane slobodan agent", kaže Mitch Kupchak, generalni menadžer Lakersa.

Pau Gasol je ove sezone zbog problema s povredom propustio 19 utakmica, a imao je prosjek od 17,4 poena po utakmici. U Lakerse je Gasol stigao 2008. iz Memphisa, a klubu je pomogao osvojiti dva naslova prvaka.

"Statistički je imao sezonu sličnu ranijim godinama. Ali to nije mjerilo. Mislim da je dao sve od sebe, ali to timu nije pomoglo da ostvari više pobjeda. Bila je ovo loša sezona za čitavu ekipu, a njega je dodato fizički iscrpila budući da ima problema sa vrtoglavicom i povredama", zaključio je Kupchak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.