Lakovič: Oni su super-tim, mi smo tim

Slovenija protiv aktuelnog prvaka Evrope

Lakovič: Oni su super-tim, mi smo tim

Današnjim utakmicama Španija - Slovenija (17:00) i Makedonija - Litvanija (20:00) počinje nova runda na Eurobasketu, četvrtfinalna runda koja će poražene timove definitivno izbaciti iz utrke za samu završnicu ovoga šampionata.

Pobjedom nad Fincima (67:60), Slovenija je prekinula neugodni mini-niz poraza od tri utakmice i danas će odmjeriti snage sa aktuelnim Evropskim prvacima Španjolcima. U pripremnom periodu ove dvije selekcije igrale su dvije utakmice i u obje je Slovenija zabilježila poraz. Erazem Lorbek, koji za svoju ekipu na ovom turniru postiže 11 poena po susretu o narednom protivniku kaže.

"Španija je selekcija sa mnogo zamki koje čekaju na vas. Ukoliko upadnete u njihov ritam pobjediće vas zasigurno. Igramo protiv najboljeg tima na ovom šampionatu i zaista moramo dati sve od sebe i podići našu igru ukoliko mislimo pobijediti".

Lorbek zaista zna šta govori. Ovaj igrač Barcelone upoznat je sa svim mogućnostima njihovog narednog protivnika i zaista je u pravu kada potencira svu opasnost brze igre tima koji im je prepreka za polufinale.

Podatak da je Španija protiv Francuske postigla 16 poena iz kontra napada zaista govori dovoljno o brzoj tranziciji igre koju proizvode braća Gasol i kompanija.

"Nikada u svom timu nisam imao takva dva kvalitetna i dominantna centra kao što su Pau i Marc Gasol", kaže selektor Furije, Sergijo Scariolo te dodaje.

"Ne postoji ekipa koja sa dva tako visoka igrača može igrati kvalitetnu odbranu, te u isto vrijeme igrati jednu brzu košarku čitavo vrijeme utakmice. Tako sam mislio prije. Ali, predstave Paua i Marca uvjeravaju me da je to moguće".

Španija je izgubila samo jednu utakmicu na prvenstvu i to od Turske. Favoriti u utakmici protiv Slovenaca, malo je reći.

Kao ilustracija svemu ovome dovoljna je izjava Jake Lakoviča u kojoj ovaj donedavni igrač Barcelone daje svoje slikovito mišljenje o Španjolcima:

"U ovoj utakmici nemamo šta izgubiti. Protekli dani bili su za nas izuzetno teški i puni pritiska. Sada se možemo posvetiti narednom protivniku, biti mirni i koncentrisani i igrati svoju timsku igru. Oni su zaista bolji tim, ali ponavljam, mi nemamo šta izgubiti. Oni su super-tim, mi smo tim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.