Legenda Pistonsa: LeBron je najveći u historiji
Foto: EPA

Isiah Thomas impresioniran LeBronom Jamesom

Legenda Pistonsa: LeBron je najveći u historiji

Nakon još jedne sjajne sezone LeBrona Jamesa,  sve su češće debate o mougćnosti da sjajni James u budućnosti prestigne legendarnog Michaela Jordana i postane najbolji u historiji NBA lige. Međutim, za legendu Detroit Pistonsa Isiaha Thomasa debata je sad gotova.

Thomas smatra da je James najveći svih vremena, ali njega u to nisu uvjerile samo Jamesove igre na parketu, nego i njegovi potezi van terena. Na prvom mjestu njegov aktivizam i rad na rješavanju bitnih problema u društvu.

"LeBron James je uvijek koristio svoju platformu i svoj glas kako bi govorio o obespravljenima u našem društvu. U ovom momentu, on je, po mom mišljenju, postao najveći ikada", izjavio je legendarni playmaker Pistonsa.

Ova Thomasova izjava stiže kao reakcija na Jamesov govor nakon što je njegova kuća bila na meti vandala koji su na njoj ispisivali rasističke grafite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti