Mavsi otpustili Pierre Jacksona

Sreća nije dugo trajala

Mavsi otpustili Pierre Jacksona

E. Dindić

Nakon sjajnih partija u Cedeviti, ostvarenje sna potpisivanje NBA ugovora sa Mavsima, sreća  Pierre Jacksona nije dugo trajala. 

Pierre Jackson pružao je fantastične partije u Zagrebu, iz Cedevite imali su želju da ga zadrže po svaku cijenu. Međutim on je otišao u D-Legue pokušati izboriti ugovor u NBA ligi, kako sam kaže u mnogobrojnim izjavama dok je igrao u Cedeviti to mu je bio san.   

I to je uspio potpisao je dvogodišnji ugovor sa Dallas Mavericksima. Debitovao je protiv Rocketsa i za 11 minuta na parketu postigao je 7 poena i dodao 2 asistencije. 

Međutim jutros je stigla informacija iz Amerike da su Mavsi otpustili omalenog razigravača. 

U narednih par dana ostaje nam da vidimo gdje će ovaj sjajni košarkaš nastaviti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi