Miami nastavio trku za play-off, Boston siguran
Foto: EPA

Miami bolji od Washingtona

Miami nastavio trku za play-off, Boston siguran

D. Rakanović

Miami Heat je noćas savladao na gostovanju Washington Wizardse sa 106:103. 

Miami je tako nastavio trku za doigravanje na Istoku, trenutno se nalaze na devetom mjestu sa omjerom 39:41, dok osmoplasirani Chicago ima samo pobjedu više, Indiana koja se nalazi na sedmoj poziciji dvije pobjede više i sigurno je da ćemo u ostatku regularnog dijela sezone vidjeti žestoku borbu za plasman u play-off.

U neizvjesnoj utakmici do posljednje minute, sretnija i spretnija je bila ekipa Miamija. Na 20 sekundi do kraja utakmice, John Wall je postigao samo jedno od dva bacanja za vodstvo Wizarda 103:102. Miami u narednom napadu postiže poene iz prodora Johnsona. Imao je Washigton oko 11 sekundi šansu da trijumfuje, međutim, prilikom ubacivanja lopte u igru, griješe i gube loptu. Josh Richardson je krade, a Wall pravi faul i šalje ga na liniju slobodnih bacanja. Richardson pogađa oba bacanja za 106:103. Pokušao je Beal da trojkom izbori produžetak, ali ga je Whiteside izblokirao za veliko slavlje Heata. 

Hassan Whiteside je predvodio Miami do pobjede sa 30 poena, 12 skokova, tri blokade i dvije ukradene lopte. Tyler Hohnson je ubacio 19 poena. 

Slovenac Goran Dragić je imao odličnu partiju, upisavši 18 poena, uz sedam asistencija, četiri skoka i dvije ukradene lopte. 

U ekipi Wizardsa se istakao Marrkieff Morris sa 21 poenom. Bradley Beal je ubacio 16 poena, koliko je imao i John Wall, koji je imao i osam asistencija, šest skokova, te po dvije blokade i ukradene lopte, ali je imao i osam izgubljenih lopti. 

Hrvatski reprezentivac Bojan Bogdanović je za 25 minuta u igri ubacio devet poena, uz po jedan skok i asistenciju. 

Boston Celticsi su pobijedili na gostovanju Charlotte sa 121:114. Isaih Thomas je predvodio Celticse do trijumfa sa 32 poena. Pratio ga je Al Horford koji je ubacio 16 poena i imao sedam asistencija. 

Kod Hornetsa se istakao Nicolas Batum sa 31 poena, a Kemba Walker je dodao 23 poena, uz osam asistencija. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti