Milošević ubacio 11 poena u pobjedi AEK-a

Košarkaška Liga šampiona

Milošević ubacio 11 poena u pobjedi AEK-a

Košarkaši AEK-a slavili su večeras na domaćem parketu protiv Ludwigsburga u okviru Lige šampiona sa 82:72.

Domaći su mnogo bolje ušli u meč te su već nakon prve dionice stekli ozbiljnu prednost i to od 12 poena razlike (24:12). Druga dionica protekla je u izjednačenoj košarci, a gosti su na kraju bili bolji sa pola koša razlike (22:21).

Ludwigsburg je daleko bolje odigrao treću četvrtinu koju su riješili u svoju korist sa 25:10 pa su imali prednost pred završni period igre.

Ipak, tada je AEK ponovo odigrao bolje i na kraju ipak upisao zasluženu pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Sakota sa čak 27 poena, dok su Mavroeidis i naš reprezentativac Milan Milošević ubacili po 11. Milošević je na parketu proveo 20 minuta te je imao šut iz igre tri od pet te sa linije za slobodna bacanja pet od šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti