Mirza Begić potpisao za Laboral Kutxa

Slovenski centar

Mirza Begić potpisao za Laboral Kutxa

Donedavni košarkaš ljubljanske Olimpije Mirza Begić potpisao je ugovor sa Laboral Kutxom. 

Slovenski reprezentativac je na početku sezone potpisao za Olimpiju, ali španski tim ga je angažovao pošto ima mnogo problema sa povrijeđenim centrima. Ugovor je potpisan do kraja prvog dijela sezone u Euroligi.

Begić je danas napustio Union Olimpiju i krenuo put Vitorije, a debitanski nastup bbi mogao imati već sutra, kada će Laboral gostovati u Klaipedi kod litvanskog Neptunasa.

Košarkaš rođen u Bijeljini je već ranije igrao u Španiji za Real Madrid, a bio je i član talijanskog Kindera iz Bolonje, slovenskog Slovana, litvanskog Žalgirisa, Olympiacosa iz Pireja.

Begić je ove sezone u ABA ligi postigao prosječno 9,8 poena po utakmici, imao je 5,7 skokova i 2,3 blokade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.