Mirza Teletović  natrpao Kingse, Netsi slavili u produžetku

Fantastična partija kapitena u Pekingu

Mirza Teletović natrpao Kingse, Netsi slavili u produžetku

E. Škorić

Košarkaši Brooklyn Netsa savladali su Sacramento Kingse rezultatom 129:117 nakon produžetka u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Pekingu.

U veoma efikasnoj utakmici, Netsi su bili bolji prvu četvrtinu rezultatom 32:21. Međutim, Kingsi sa +20 dobijaju drugu dionicu, pa su na odmoru vodili rezultatom 57:48.

Efikasan meč u Pekingu nastavio se i u trećoj dionici, u kojoj su postignuta čak 62 poena (34:28 za Netse). Briljirali su naš Mirza Teletović i Deron Williams.

Tim iz Brooklyna bolje je otvorio četvrtu dionicu, a nakon pet minuta iste Netsi su vodili 12:6, odnosno ukupnim rezultatom 94:91. Pet minuta prije kraja, Kingsi su izjednačili rezultat na 96:96. Ipak, 7:0 serijom Netsi dolaze do vodstva 103:96. 

Nisu uspjeli Netsi održati prednost, a Kingi su na 14 sekundi do kraja uspjeli da izjednačen rezultat na 112:112. Netsi su imali napad odluke u utakmici koja se igrala 44 minute, odnosno četvrtina je trajala 11, a ne 12 minuta kako to obično biva po NBA pravilima, ali je Plumlle pokvario akciju, pa se ušlo u produžetke.

Igrači u crnim dresovima, Netsi, slavili su nakon pet minuta produžetka sa 17:5, odnosno konačan rezultat bio je 129:117. 

 Sjajan je bio naš kapiten Teletović, koji je ubacio čak 22 poena uz šest trojki iz osam pokušaja. Plumlle je ubacio 18. Kod Kingsa McLemore je ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.