Na Zapadu ništa novo: Novi poraz skromnog Phoenixa

14 poena Teletovića

Na Zapadu ništa novo: Novi poraz skromnog Phoenixa

M. Šljivak

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su sinoć u American Airlines Centru od Dallas Mavericksa rezultatom 91:78 uz solidnu partiju Mirze Teletovića za tim iz Arizone.

Phoenix je pružio još jednu jako slabu partiju, pa je poraz od Mavsa i očekivan.

Odigrao je međutim tim Jeffa Hornaceka tri jako dobre dionice. Imali su i rezultatsku prednost dobrim dijelom meča, ali su na kraju sve upropastili.

Katastrofalno su odigrali posljednju dionicu. Ubacili svega devet poena, te je tako novi poraz očajnih Sunsa bio neizbježan.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović nije bio šuterski raspoložen. Uspio je na kraju ubaciti 14 poena za 21 minut na parketu, ali je za to potrošio 11 lopti.

Devin Booker je kod Sunsa bio najefikasniji sa 19 poena, dok je Dallas do trijumfa vodio Deron Williams sa 27 poena.

NBA nedjelja:

Dallas - Phoenix 91:78
Miami - Atlanta 105:87
Orlando - Boston 119:114
New Yotk - Golden State 95:116
Portland - Minnesota 96:93
LA Lakers - Charlotte 82:101
14 poena Teletovica protiv Mavericksa by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi