Najbolja zakucavanja sezone Jonathona Simmonsa
Foto: EPA

Bek San Antonija obilježio sezonu atraktivnim potezima

Najbolja zakucavanja sezone Jonathona Simmonsa

Jonathon Simmons iz San Antonio Spursa je obilježio sezonu sa nekoliko zaista spektakularnih zakucavanja, a njegovi potezi će siguno pomoći ekipi iz Teksasa u predstojećoj pley-off seriji sa Memphisom.

Na NBA Draftu 2012. godine ni jedna ekipa nije izabrala Jonathona Simmonsa, ali je on ipak uspio naći svoj put u najjaču košarkašku ligu svijeta.  Simmons je preko Austin Torrosa ekipe iz razvojne lige dospio u San Antonio Spurse.

Iako, sigurno, nije među najvećim zvijezdama ekipe, njegova atraktivna zakucavanja mogu biti veliki bonus u igri Spursa, jer upravo ovakvi potezi daju samopouzdanje ekipi.

Simmons, koji igra na poziciji beka šutera, je u regularnom dijelu ove sezone za 17.8 minuta na parketu ubacivao u prosjeku 6.2 poena, kojima je dodavao nešto više od dva skoka i 1.6 asistencija, a NBA liga je na svom zvaničnom Youtube kanalu objavila kompilaciju njegovih najboljih zakucavanja u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi