Nurkić: Jedva čekam novu sezonu

Bh. centar već razmišlja o novoj sezoni

Nurkić: Jedva čekam novu sezonu

M. Šljivak

Jusuf Nurkić je imao fantastičnu rookie sezonu u NBA ligi.

Bh. centar je iznenadio Amerikance sjajnom prvom sezonom u Denver Nuggetsima, a o njemu se ne prestaje pričati ni nakon završetka sezone za tim iz Colorada.

Nurkić je zadovoljan učinkom u prvoj sezoni

"Bila je ovo teška sezone za sve nas. Nadam se da smo nešto naučili iz ove sezone. Uzbuđen sam pred narednu sezonu. Članak me još boli, a sredit ću i povredu koljena koju imam. Vraćam se još snažniji za narednu sezonu", rekao je Nurkić, kojem je prva sezone prošla u navikavanju na novu sredinu.

"Igrao sam 82 utakmice, a sezone prije toga upola manje u Evropi. Ovo je veliko iskustvo, nešto novo, brzo. Stalno sam bio u avionu. Ova sezona mi je pomogla da se upoznam sa svim, pa će naredne biti mnogo lakše".

Nurkić želi dodatno napredovati.

"Svaku noć morati igrati žestoko. Ako želite postati neko i nešto u ovoj ligi, morate žestoko raditi. Dat ću sve od sebe da uspijem. Želim napredovati i s puno strpljenja graditi sebe. Još uvijek sam mlad i jedva čekam narednu sezonu", istakao je Nurkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.