Nurkić proradio protiv Golden Statea

15 poena bh. centra

Nurkić proradio protiv Golden Statea

M. Šljivak

Centar Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić odigrao je izuzetno dobru partiju u porazu svog tima od viceprvaka NBA lige Golden State Warriorsa rezultatom 127:119.

Nuggetsi su pružili sasvim solidan otpor favorizovanom protivniku, ali je u finišu ipak kvalitet presudio pobjednika. Na kraju je Denver poražen, no nas raduje jako dobar nastup Nurkića.

Bh. košarkaš je na terenu proveo 21 minut. Za to vrijeme je odigrao izuzetan meč, te je ubacio 15 poena uz šest skokova, četiri asistencije i jednu blokadu.

Nikola Jokić je kod Nuggetsa ponovo imao sjajnu noć i meč je završio sa 21 poenom, 13 skokova i pet asistencija za 25 minuta.

Ključni čovjek kod Warriorsa bio je Draymond Green. Pogađao je u ključnim trenucima ovog meča, a susret je završio s triple-double učinkom 15 poena, 13 asistencija i sedam skokova. Najefikasniji je kod tima iz Oaklanda bio Klay Thompson sa 24 poena.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi