Nurkićeva Cedevita slavila protiv Chalona

Eurokup

Nurkićeva Cedevita slavila protiv Chalona

E. Škorić

Košarkaši Cedevite iz Zagreba slavili su sa ubjedljivih 80:65 u gostima kod francuskog Chalona u petom kolu grupe B Eurokupa.

Cedevita je u gostima kod Chalona stigal do treće pobjede i tek prve 'na strani' ove sezone u Eurokupu. Zagrebčani su bili i više nego ubjedljivi. 

Predvodio ih je Nolan Smith sa 16 poena i 5 asistencija, dok je Miro Bilan ubacio 12 poena, dodao 6 skokova i 3 asistencije. Gpram Suton je ubacio 11 koševa i 4 skoka. 

Bh. internacionalac Jusuf Nurkić na parketu je proveo svega 10 minuta, a za to vrijeme ubacio je 2 poena i dodao 5 skokova.

U drugoj utakmici grupe B Oldenburg je slavio sa 91:86 protiv Bilbao Basketa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.