Pau Gasol najbolji sportista Los Angelesa

Novo priznanje za najboljeg španskog košarkaša

Pau Gasol najbolji sportista Los Angelesa

Najbolji španski košarkaš Pau Gasol dobio je još jedno priznanje. Gasol je od strane sportskog vijeća grada Los Angelesa proglašen najboljim sportistom Los Angelesa za 2009. godinu.

Nagrada se dodijeljuje svake godine za razvoj sporta i sportsko ponašanje na terenu i van njega, a kao najboljeg u prošloj godini gradsko vijeće je odlučilo nagraditi Pau Gasola. Gasol je naslijedio svog klupskog suigrača Kobe Bryanta koji je ovu nagradu dobio 2008. godine.

Pau Gasol u LA Lakersima igra svoju treću sezonu. U prethodne dvije sezone je bio drugi 2008. kada su Lakersi u finalu poraženi od Bostona, dok je u prošloj godini osvojio svoj prvi NBA prsten pobijedivši u finalu Orlando i tako postao prvi Španac s osvojenim NBA prstenom.

Za svoj doprinos klubu, MVP SP 2006. godine i Eurobasketa 2009. godine od uprave Lakersa dobio je trogodišnji ugovor vrijedan ogromnih 57 miliona dolara. Gasola najvjerovatnije očekuje nova nagrada, ona za najboljeg košarkaša Evrope koja će biti dodijeljena u februaru.

Španija će u Turskoj ovog ljeta braniti naslov svjetskog prvaka osvojen prije četiri godine u Japanu, a u Španiji se nadaju kako će ih na tom putu predvoditi Pau Gasol. Španija se nalazi u grupi D zajedno s reprezentacijama Francuske, Kanade, Litvanije, Novog Zelanda i Libanona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti