Pobjede Krylye i Gaz Metana

Pobjede Krylye i Gaz Metana

M. Šljivak

Košarkaši ruske Krylye i rumunskog Gaz Metana zabilježili su pobjede u prvim susretima  2. kola Eurochallenge Kupa.

Krylya je kao gost u okviru grupe K savladala Khikim rezultatom 77:69.

Gosti su većim dijelom utakmice imali prednost i na kraju su sasvim zasluženo došli do pobjede. Na poluvremenu su imali pet poena prednosti 42:37, da bi veoma dobrom igrom u trećoj četvrtini dodatno prednost povećali na 12 razlike 66:54. U posljednjoj dionici domaći nisu uspjeli ugroziti vodstvo gostiju koji su na kraju zasluženo slavili.

Chester Simmons ih je predvodio do pobjede sa 16 poena, a Dean, Kovalenko i Lešić su u domaćem timu ubacili po 13 poena.

Gaz Metan je u veoma zanimljivom susretu savladao Kataju 84:82, apobjednik ovog meča je riješen u uzbudljivoj završnici, gdje su se na kraju bolje snašli domaći košarkaši.

Ivan Lilov je sa 19 poena predvodio domaće, dok je za goste Antti Kanervo ubacio 25 poena uz postignutih osam trojki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.