Poraz Kralja po povratku: Melo i Knicksi bolji od Cavsa

NBA liga

Poraz Kralja po povratku: Melo i Knicksi bolji od Cavsa

M. Šljivak

Prva utakmica LeBrona Jamesa po povratku u Cleveland prošla je neslavno. Iako su Cavaliersi bili apsolutni favoriti na svom parketu protiv New York Knicksa na kraju je tim iz Velike jabuke na krilima Carmela Anthonyja slavio pobjedu rezultatom 95:90.

Cleveland - New York 90:95 (Irving 22p / Anthony 25p)

Na početku utakmice se činilo kako Knickse nakon debakla od Chicaga čeka novi poraz. Dominirali su Cavsi u prvoj dionici, nakon koje su imali sedam poena prednosti (25:18).

Početkom druge dionice domaći košarkaši su imali u nekoliko navrata i dvocifrenu prednost, ali su se Knicksi uspjeli vratiti. Čak su jednom trenutku u finišu prvog dijela i poveli, ali Cavaliersi na odmor odlaze vodstvom 44:42.

Međutim, nastavak utakmice donosi fantastičnu igru Knicksa. Kontrolisali su igru tijekom cijelog drugog poluvremena, a Cavsi nisu uspjeli da zaustave raspoloženog Mela Anthonyja.

Na kraju su Knicksi uspjeli da sačuvaju prednost i da dođu do prve pobjede u novoj sezoni.

Carmelo Anthony je susret završio sa 25 poena, dok je na drugoj strani Kyrie Irving ubacio 22, a Kevin Love 19 uz 14 skokova. LBJ je ubacio 17 poena, ali je imao osam izgubljenih lopti.

Orlando - Washington 98:105 (Vučević 23p, 12sk / Wall 30p, 12as)

Washington Wizardsi su do prve pobjede u novoj sezoni stigli u Amway Centru kod Orlando Magica rezultatom 105:98.

Tim iz glavnog grada SAD-a je lagano stigao do pobjede u ovom susretu, a dominirao je fenomenalni John Wall sa 30 poena i 12 asistencija. Na drugoj strani je Nikola Vučević imao ponovo double-double učinak od 23 poena i 12 skokova.

Minnesota - Detroit 97:91 (Young 19p / Butler 24p)

Minnesota Timberwolvesi su u svom Target Centru savladali Detroit Pistonse 97:91. 

Domaći tim su do pobjede predvodili Thaddeus Young sa 19 i Nikola Peković sa 17 poena. Kod Pistonsa Caron Butler je ubacio 24 poena.

Dallas - Utah 120:100 (Nowitzki 21p, Parsons 21p / Favors 17p, 11sk)

Dirk Nowitzki i Chandler Parsons ubacili su po 21 poen u prvoj ovosezonskoj pobjedi Dallas Mavericksa.

Mavsi su na svom parketu lagano sredili Utah Jazz rezultatom 120:100, a gostima nije pomoglo ni to što im je kompletna petorka postigla dvocifren broj poena, jer je klupa potpuno zakazala.

Derrick Favors je kod Utaha bio najefikasniji sa 17 poena i 11 skokova.

LA Clippers - Oklahoma 93:90 (Griffin 23'p / Jones 32p)

Los Angeles Clippersi su na otvaranju sezone u Staples Centru savladali Oklahoma City Thunder 93:90.

Gostima bez Kevina Duranta se nije davalo puno šansi. Nakon devet minuta igre u Staples Centru se povrijedio i Russell Westbrook, pa su Clippersi imali olakšan posao u ovom susretu.

Međutim, nisu lako došli do pobjede. Tek u drugom poluvremenu su slomili otpor Thundera, te su sezoni otvorili pobjedom.

Blake Griffin sa 23 poena i Chris Paul sa 22 su predvodili Clipperse, dok je na drugoj strani Perry Jones ubacio 32 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.