Povratak Nurkića u pobjedi Nuggetsa

Denver savladao Golden State

Povratak Nurkića u pobjedi Nuggetsa

M. Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa savladali su večeras na svom parketu Golden State Warriorse rezultatom 114:103, a u ovo meču se na parket vratio bh. centar Jusuf Nurkić.

Denver odlično otvara meč. Poveli su s 13:3, te su prednost održavali sve do kraja prve dionice, nakon koje su imali osam poena prednosti (34:26). 

Iako bez glavnih zvijezda Stephena Curryja, Klaya Thompsona i Andrea Iguodale, Warriorsi su bez problema zadržavali priključak u ovom meču. 

Poenima Davida Leeja na minut prije kraja poluvremena dolaze do minus jedan (55:54), ali dopuštaju Nuggetsima da sa dvije trojke Jameera Nelsona na odmor odu sa plus osam, 62:54.

Međutim, u trećoj dionici Golden State preokreće rezultat. Dosta dobro ih je služio šut, te su nakon 36 minuta igre došli do prvog vodstva na utakmici, 83:82.

Zanimljiva košarka se igrala u posljednjoj dionici. Golden State je imao konstantno vodstvo sve do na tri minute prije kraja kada domaći košarkaši sa sedam vezanih poena dolaze do plus četiri, 103:99.

Jusuf Nurkić je u povratničkoj utakmici na parketu proveo gotovo devet minuta, a za to vrijeme je ubacio četiri poena, te je imao četiri skoka i jednu blokadu.

Kenneth Faried i Danilo Gallinari su u pobjedničkom sastavu ubacili po 24 poena, dok je za Golden State Justin Holiday ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.