Predrag Stojaković se povlači

Predrag Stojaković se povlači

Tridesetčetverogodišnji srbijanski košarkaš, Predrag Stojaković, odlučio je da završi svoju karijeru, nakon 13 godina provedenih u NBA ligi.

Stojaković je prošle sezone stigao do NBA šampionskog prstena sa Dallas Mavericksima, a kako prenosi ESPN, odlučio se povući iz košarke zbog hronične upale leđa i problema sa vratom.

Srbijanski košarkaš karijeru završava kao četvrti najbolji igrač u historiji NBA lige sa 1.760 ubačenih šuteva izvan linije 7.25 metara. Samo su Ray Allen, Reggie Miller i Jason Kidd ispred njega. 

Prije Dallasa, Stojaković je nastupao za Sacramento, Indianu, Toronto i New Orleans. U Evropi je igrao za Crvenu zvezdu i PAOK.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.