Proslava jubileja i humanost na djelu
Najbolji igrač revijalnog meča: Nenad Krstić

Košarkaški spektakl u „Pioniru“

Proslava jubileja i humanost na djelu

Revijalnom utakmicom između selekcija sastavljenih od srbijanskih košarkaša koji nastupaju u inostranstvu i onih iz domaćih klubova, obilježen je jubilej - 60 godina od osnivanja Košarkaškog saveza Srbije i 85 godina od donošenja prve košarkaške lopte u zemlju naših istočnih komšija.

Prihod od susreta kojem je prisustovalo jedva oko 1.000 gledalaca otišao je u humanitarne svrhe, tačnije, djeci sa posebnim potrebama.

Iako je bio u drugom planu rezultat je glasio 104:94 za igrače koji nastupaju u inostranstvu.
Prvo ime meča bio je nekadašnji igrač Partizana Nenad Krstić koji je nedavno potpisao za NBA tim Oklahoma, a za 22 minuta ubacio je 16 poena.

Humanitarnoj utakmici prisustovali su velikani srpske košarke, od Srđana Kalembera, selektora Dušana Ivkovića, Žarka Paspalja...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.