Ratnici razbili Sixerse, Cavsi bolji od Dallasa

Bullsi nemoćni protiv Spursa

Ratnici razbili Sixerse, Cavsi bolji od Dallasa

E. Ganibegović

Golden State Warriorsi su u Oaklandu razbili Philadelphiju Sixerse rezultatom 135:114.

Sixersi su pružili dobar otpor u prvom poluvremenu, međutim poslije toga su pali u krizu iz koje se nisu mogli izvući.

Presudna je bila treća dionica u kojoj su Ratnici igrali sjajno i zabili 36 poena, dok su gosti postigli 21. U posljednjoj dionici nismo mogli mnogo toga vidjeti jer je pitanje pobjednika već bilo riješeno.

Ratnike je predvodio Kevin Durant sa 29 poena, dok je kod Sixersa J.J. Redick postigao 17.

Cleveland Cavaliersi su nakon poraza od Houstona večeras savladali Dallas Maverickse koji su pružili dobar otpor Jamesu i društvu. Izjednačena utakmica u prvom poluvremenu, ali i ovdje je presudila treća dionica gdje su Cavsi razbili domaćina i tako obezbijedili pobjedu. 

Za Cavse je najviše zabio Kevin Love, koji je utakmicu završio sa 29 poena, dok je kod domaćina Harrison Barnes brojao do 23.

Rezultati ostalih utakmica:

Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakersi 98:90

San Antonio Spurs - Chicago Bulls 133:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi