Real bez problema sa Panathom, Fener slavio u Milanu

Euroliga, TOP 16

Real bez problema sa Panathom, Fener slavio u Milanu

Posljednje dvije utakmice današnjeg programa četvrtog kola TOP 16 faze u Euroligi donijele su duele Real Madrida i Panathinaikosa, odnosno Milana i Fenerbahcea.

Pobjede su upisali favorizivani timovi. Real je na svom parketu bio ubjedljiv protiv gostiju iz Atine protiv kojih je slavio sa 83:65. Najzaslužniji za pobjedu Kraljeva bili su Felipe Reyes i Rudy Fernandez sa 18 odnosno 15 poena. Goste je sa 15 poena predvodio Batista, a Slaughter je ubacio tri manje.

Fenerbahce je u, barem na papiru, najizjednačenijoj utakmici dana slavio na gostovanju protiv Milana rezultatom 82:71.

Od starta je Fener stekao prednost koju je tokom cijele utakmice znalački čuvao i na kraju uspio slaviti sa jedanaest poena razlike. Vesely i Bjelica su sa 15 odnosno 14 poena bili najbolji u pobjedničkom timu dok je domaće predvodio raspoloženi Brooks koji je ubacio 24 poena.

Euroliga, TOP 16:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

AJ Milano - Fenerbahce 71:82

Real Madrid - Panathinaikos 83:65

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.