Real očekivano u finalu Kupa

U polufinalu bolji od Laboral Kutxe

Real očekivano u finalu Kupa

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale španskog Kupa nakon što su večeras savladali Laboral Kutxu (86:80).

Real je opravdao ulogu favorita, ali se za pobjedu morao dobro namučiti. Kraljevi su dobili prvu dionicu sa 25:17, no Lanoral je na poluvremenu vodio sa 44:40.

U nastavku dosta borbeno, Laboral se dobro držao, no iskustvo i kvalitet Reala u finišu bili su presudni pa je madridski tim izborio finale rezultatom 86:80.

Najtrofejniji španski klub u finalu će igrati protiv Grand Canarije, a tim iz Madrida ima priliku da osvojio 26 trofej u najmasovnijem košarkaškom takmičenju u Španiji.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najefikasniji u sastavu Reala bili su Llull sa 15 poena, Ayon je ubacio 14, Rodriguez 13 poena. U ekipi Laborala najbolji bio je nekadašnji igrač Reala Bourousis sa 16, dok je Adams dodao 15 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi