Rose će još pričekati sa povratkom na teren
Foto: EPA

Košarkaša Cavsa muči povreda zgloba

Rose će još pričekati sa povratkom na teren

Derrick Rose jednostavno nema sreće sa povredama. Dvije teške povrede su gotovo uništile karijeru nekadašnjeg MVP-a NBA lige, a sada se i povreda koju je doživio prošlog mjeseca ispostavila težom nego što se u prvi mah činilo.

Košarkaš Cleveland Cavaliersa je povredu skočnog zgloba zadobio 20. oktobra na meču protiv Milwaukeeja, a iako se špekulisalo da će se u narednim danima vratiti na parket, od toga neće biti ništa.

Rose je zbog ove povrede propustio prethodne četiri utakmice Cavsa, a iz tabora ove ekipe je sada stiglo saopštenje da će njegov oporavak potrajati još najmanje dvije sedmice.

Inače, Rose je zabilježio dosta dobar početak prve sezone u dresu Clevelanda, s obzirom da je u sedam utakmica koje je odigrao u prosjeku upisivao 14.3 poena, 1.7 asistencija i 2.6 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti