Rudež: Ovakvo suđenje u životu nisam vidio

Selektor Slovačke nakon meča

Rudež: Ovakvo suđenje u životu nisam vidio

E. Čaušević

Košarkaši Bosne i Hercegovine večeras su u Bratislavi savladali Slovačku sa 92:74.

Izabranici Duška Vujoševića su ostvarili veoma važnu pobjedu s kojom su zadržali šanse da se plasiraju u kvaifikacije za SP. Bh. reprezentativci su odigrali sjajan meč i po drugi put su u ovi pretkvalifikacijama savladali selekciju Slovačke.

Nakon utakmice oglasio se selektor domaće selekcije Ivan Rudež koji je bio nezadovoljan suđenjem. Selektor Slovačke je siguran da su sudije večeras bile faktor koji je odlučio meč.

"Odigrali smo meč na dva različita načina. Kriterij za prekršaje u prvom poluvremenu je nešto što nisam vidio u životu. Dosuđeno nam je 14 prekršaja i to je sigurno odličilo pobjednika. Pa, u 45 sekundi smo dobili tri faula. To je nevjerovatno. Igrali smo protiv mlade ekipe koja se borila za svaku loptu i čestitam im na tome", rekao je Rudež.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi