Schroder odlučio da igra za Njemačku ovog ljeta

Schroder odlučio da igra za Njemačku ovog ljeta

E. Škorić

Košarkaš Atlanta Hawksa Dennis Schroder odlučio je da igra za Njemačku na nadolazećem Eurobasketu.

Dirk Nowitzki se povukao, pa će njemačku košarkašku reprezentaciju predvoditi Schroder, koji je na press konferenciji za novinare najaviod a će igrati na Eurobasketu ove godine.

"Definitivno ću igrati ovog ljeta. Slušanje njemačke himne je dobar osjećaj. Nisam je čuo dugo, moram je opet poslušati", rekao je Schroder.

Dvadesettrogodišnji playmaker je je na Eurobasketu prije dvije godine zadnji put igrao za Njemačku. U prosjeku je tada po meču ubacivao15.3 poena uz 5.3 asistencija i 1.8 skokova, ali Nijemci nisu imali zapažen rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi