Slijedi utakmica protiv Grčke

Trofeo Tassoni

Slijedi utakmica protiv Grčke

Nakon odličnog prvog dana turnira u Riminiju "Trofeo Tassoni" i pobjede naše selekcije nad Italijom, danas sa početkom u 18:15 sati igramo meč protiv Grčke.

Kad smo kod naših večerašnjih protivnika, oni su tokom prvog dana "Tassonija" porazili Poljake sa 71:50.
Bila je ovo utakmica u kojoj poljski tim nije imao nikakve šanse. To se pogotovo odnosi na period nakon treće četvrtine u kojoj su igrači Poljske postigli samo pet poena.

Kostas Koufos, igrač sa dvojnim državljanstvom (SAD, Grčka) iz Denver Nuggetsa bio je double-double u ovoj pobjedi ekipe za koju nastupa sa 16 poena i 10 skokova. Vasileidis je dodao 10 poena. U redovima Poljske reprezentacije najviše se istakao Berisha sa 13 poena.

Tako su dvije karakteristike upečatljive tokom pripreme tima iz naše grupe u Litvaniji. To su veliki problemi kada je u pitanju igrački kadar u selekciji Grčke, ali i pobjede koje se nižu jedna za drugom. Naš selektor Hadžić je bio u pravu, kada nam je u jednom od razgovora za naš portal rekao da su Grci i sa A, kao i sa B- timom veliki favoriti u našoj grupi.

Svi rezultati Grčke tokom priprema za Eurobasket u Litvaniji:


Italija - Grčka 70:76
Grčka - Izrael 67:66
Grčka - Rusija 83:80
Poljska - Grčka 50:71

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.