Slovenci pozvali Mulaomerovića za Evropsko prvenstvo

Želio igrati za BiH

Slovenci pozvali Mulaomerovića za Evropsko prvenstvo

Ibrahim Mulaomerović našao se na popisu U20 selekcije Slovenije za Evropsko prvenstvo u Grčkoj. 

Selektor Aleksandar Sekulić je uoči početka priprema objavio popis kandidata za Evropsko prvenstvo, a na spisku koji se sastoji od 19 košarkaša se našlo i ime Ibrahima Mulaomerovića.

Ovaj košarkaš Zlatoroga je krajem 2016. godine izrazio namjeru da nastupa za BiH, ali zbog slovenačke registracije nije mogao dobiti potrebnu papirologiju za nastup u dresu naše zemlje i sve se svelo na željama. 

"Odluka je jasna. Igrat ću za BiH i tu nema nikakve dileme. Želim svim srcem da igram za svoju zemlju", kazao je ranije Mulaomerović. 

Inače, U20 reprezentacija Slovenije će od 15. do 23. jula igrati na Evropskom prvenstvu u skupini D zajedno sa Španijom, Srbijom i Italijom. 

"Pripreme za ovogodišnje Evropsko prvenstvo počinju na Rogli, gdje ćemo pokušati iskoristiti odlične uslove za postavljanje temelja za daljnji rad. Momci znaju šta očekujem od njih i borit ćemo se za mjesto među najboljima u Evropi", kazao je selektor slovenačke selekcije Aleksandar Sekulić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi