Solidna partija Atića u porazu selekcije Svijeta

Utakmica Nike Hoop samita

Solidna partija Atića u porazu selekcije Svijeta

E. Čaušević

Košarkaš Sparsa, Edin Atić, sinoć je nastupio za selekciju Svijeta na Nike Hoop samitu.

Selekcija Svijeta sinoć je snage odmjerila protiv ekipe Sjedinjenih Američkih Država, a u ovoj utakmici nastupio je mladi reprezentativac BiH, Edin Atić. On je jedini igrač s ovih prostora koji je našao mjesta u ekipi Svijeta.

Ipak, košarkaši SAD-a bili su ubjedljivi, te su na kraju slavili sa 101:67. Atić je bio u početnoj ekipi, a na parketu je proveo nešto više od 15 minuta. Za to vrijeme Atić je upisao četiri poena, tri skoka i jednu blokadu.

SAD je do pobjede vodio Terrnance Ferguson koji je ubacio 21 poen, dok je Jayson Tatum dodao 14. Najefikasniji u ekipi Svijeta bio je Wesley Silva sa devet poena.

SAD - Svijet 101:67 (20:7, 23:15, 29:16, 28:29)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi