Španjolke, ipak, prejake za Srbiju

Polufinale olimpijskog turnira

Španjolke, ipak, prejake za Srbiju

Košarkašice Srbije ostale su bez plasmana u finale Olimpijade.

Izabranice Marine Maljković u prvom polufinalnom susretu poražene su od reprezentacije Španije sa 68:54.

Španjolke su imale daleko bolji uvod u meč i poslije šest minuta igre imale su vodstvo od 14:6. Srbija je trojkom Saše Čađo, inače rođene Banjalučanke, koliko toliko smanjila zaostatak, međutim, do kraja dionice selekcija Španije odlazi na 20:9.

Srbijanke su odgovorile u drugom periodu, a istakla se Čađo, koja je od ukupno 19 poena svog tima postigla 7. Na odmor košarkašice Srbije otišle su sa minusom od pet poena (33:28).

U trećoj dionici gledali smo potpunu dominaciju selekcije Španije, koja je u jednom momentu imala i +17 (53:36). Košarkašice Srbije pokušavale su na sve načine da se rezultatski priključe, ali je sve ostalo na pokušaju.

Astou Ndour i Alba Torrens predovile su Španiju sa po 14 koševa. Na drugoj strani Saša Čađo i Sonja Petrović postigle su po 12 poena.

Napomenimo da drugi polufinalni par čine SAD i Francuska, a taj meč na rasporedu je večeras tačno u ponoć. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi