Srbi ogorčeni, krivci, a ko drugi nego - sudije

Ostali bez zlata

Srbi ogorčeni, krivci, a ko drugi nego - sudije

E. Škorić

U košarkaškoj reprezentaciji Srbije smatraju da su sudije djelimično krive za poraz u finalu.

Imali su suci trenutke za zaborav, nije sve naravno bilo idealno kada je suđenje u pitanju na ovom Evropskom prvenstvu, a u Srbiji su uvjereni da su im "ljudi u crnom" ukrali zlato. 

"Drugi put u Istanbulu nam se događa da imamo ovakav tretman. Nemoguće je da se sviraju četiri prekršaja za tri poena, dvije tehničke. Čist faul u napadu na Vasi Miciću sviran je kao tehnička", kazao je srbijanski košarkaš Milan Mačvan.

"U posljednjih nekoliko minuta dogodile su se neke stvari koje se nikako nisu smjele dogoditi jer je ovo finale i to se u njemu ne smije događati", tvrdi selektor Orlova Saša Đorđević.

Ipak, na kraju su svi u Srbiji prihvatili sportski poraz i čestitali Slovencima, koji su definitivno zaslužili zlato za sve što su napravili posljednjih 15 dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi