Srušio LeBrona u magičnoj noći: "Ma, koga briga za to?"

Lonzo Ball je samo želio pobijediti

Srušio LeBrona u magičnoj noći: "Ma, koga briga za to?"

E. Škorić

Toliko osporavani rookie Los Angeles Lakersa Lonzo Ball (20) sinoć se upisao u historiju lige.

Lakersi su poraženi u Milwaukeeju sa 98:90 od Bucksa i iz te perspektivne stvari za talentovanog Balla nisu idealne, ali ovu noć će on svakako da pamti, obzirom na to da je ostvario prvi triple-double u karijeri, pošto je ubacio 19 poena uz 13 asistencija i 11 skokova.

Početkom zadnje dionice uhvatio je 10. skok, čime je ispisao historiju, nadmašivši i LeBron Jamesa, pa je postao najmlađi igrač koji je u NBA ostvario triple-double učinak. Kralj to teško dozvoli, ali ovaj put pao je na drugo mjesto.

LeBron je 19. januara 2005. godine imao 20 godina i 20 dana kada je s 27 poena, 11 skokova i 10 asistencija te večeri postao najmlađi ikad koji je ostvario triple-double, a sada je Ball sa 20 godina i 15 dana srušio rekord.

"Stvarno me nije briga. Poraženi smo, pa mi to ništa ne znači", kazao je Ball, no on će vjerovatno u nekoj svojoj privatnosti slaviti veliki podvig i znati da je dio historije.

"Ne, stvarno mi ovo puno ne znači, samo sam želio da slavimo pobjedu, ali nismo uspjeli", tvrdi klinac kojeg su mnogi razapeli jer na početku rookie sezone, kao jedan od najvećih talenata, nije ispunio očekivanja američke javnosti.

I trener Bucksa Jason Kidd govorio je o "dječaku koji stvarno zna da igra košarku i koji je rođen da bude lider na terenu", a slavni Magic Johnson je na Twitteru čestitao Ballu na nevjerovatnom postignuću.

Ali kako i sam Ball kaže - rekordi su ništa ako nema pobjeda. Ukoliko njegovi 'plesovi' na parketu budu popraćeni pobjedama, mogao bi da u mnogim drugim parametrima sruši LeBrona Jamesa. Koliko god vas to sada nasmijalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi