Teška bolest uništava tijelo turskog košarkaša

Ozbiljno stanje Omera Ašika

Teška bolest uništava tijelo turskog košarkaša

M. Šljivak

Centar New Orleans Pelicansa Omer Ašik već dugo vremena je van terena. 

Turski košarkaš ima velikih problema sa zdravljem i za sada ne može da se bavi košarkom, ali ni da trenira normalnim intenzitetom.

Ašiku je dijagnostikovana Kronova bolest, odnosno hronična upala crijeva, koja veoma lako  može prerasti u rak. Omer je izgubio dosta na kilaži i bolest zahtjeva strogo mirovanje.

Zbog ove bolesti karijera 31-godišnjeg košarkaša je pod upitnikom. Izvjesno je da će propustiti i ovu NBA sezoni u ljekari nemaju saznanja kada bi se mogao vratiti na parkete.

Ašiku je predstojeća sezone trebala biti ukupno treća od petogodišnjeg ugovora s Pelicansima vrijednog čak 60 miliona dolara.

Turčin je NBA karijeru počeo 2010. godine u dresu Chicago Bullsa, a pored ovog tima i New Orleans Pelicansa, igrao je još za Houston Rocketse.

U karijeri je na prosjeku od 5.4 poena i 7.3 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi